top of page
  • Obrázek autoraRichard Reatek

Koupit atrakce z Číny nebo od EU výrobce?

Zvažujete investici do nafukovacích atrakcí a máte nabídky z Číny nebo od zprostředkovatele?


Pokud nejste tak bohatí, abyste si mohli kupovat levné věci, určitě zvážťte několik aspektů:

  • zahraniční / čínský prodejce Vám nemá jak zajistit servis a opravy, které při takovém nákupu "hop nebo trop" spíše budete potřebovat, protože si kvalitu, reference ani to co Vám přijde nemáte jako prověřit.

  • v Číně není nutná EN 14960 certifikace a proto ji 95% firem ani nemá - takové nafukovadla nejsou určeny pro EU trh. Zprostředkovatelé jsou si tohoto vědomi a proto překládají falešné certifikáty bez řádného reportu a bez možnosti ověření si certifikátu. Takové čínské nafukovadlo je pro komerční účely nepoužitelné resp. je to hazard.

  • kvalita materiálů: je vysoká prevdepodobnosť, že není v souladu se specifikací t.j. tenčí materiál, nízká nátrhovú pevnost, chybějící vnitřní výztuhy, nehomologizován čínských el. fukar. Z toho vyplyne řada problémů od častých poškození, až po nestabilitu nafukovadla, nevhodnost pro komerční podnikateľské využívání t.j. chybějící certfikace, shoda, štítek výrobce, selhání el. fukar až po to, že atrakce zvládne lze jednu sezónu a tím skončí. Servis takových atrakcí bohužel není ani možný, protože je spíše výhodnější koupě nové kvalitní atrakce.

  • dlouhá dodací lhůta 5 - 6 týdnů je u čínských prodejců standard - většina prodejců jsou pouze zprostředkovatelé a nemají jak ovlivnit dodací dobu. Sledování zásilky je problematické. Další vzniklé náklady při proclení, přičemž i celní úřad má 30 dní na projednání zásilky.

  • rychlé opotřebení atrakcí je běžný jev, rozdílná kvalita při dodání vs. specifikace produktu při prodeji. Totéž platí i pro různé "prodejců" v EU, kteří pouze atrakce prekupujú ale nezajišťují servis, výrobu, opravy či poradenství.

  • riziko podvodu, nakolik se v poslední době vynořuje množství falešných prodejců, kteří Vám slibují produkty za podezřelé nízké ceny ale po zaplacení přestanou s vámi komunikovat a následně Vám žádný produkt nedodají protože požadují 100% předplatba a to platí hlavně při nákupu z Číny.

Samozřejmě, rozhodnutí je na každém individuálně jak se rozhodne naložit se svými prostředky.

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page